Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

תאורה כשמדברים על תאורת רטרו ועל עיצוב רטרו ככלל, מתייחסים לרוב לעשורים של אמצע המאה ה-20 ובעיקר לשנות החמישים, השישים והשבעים, שהצטיינו בעיצובים מודרניים אך גם נאיבים וצבעוניים. יחד עם זאת תאורת רטרו יכולה לכלול גם תאורות ותיקות יותר כמו תאורת נברשות בסגנון סוף המאה ה-19, המשחזרת את אולמות הפאר באירופה של אותם ימים ומשדרת יוקרה , או גופי תאורה בסגנון ארט-נובו. בשילוב גופי תאורה בסגנון רטרו בבית, חשוב ללמוד מעט את הנושא או להתייעץ עם מעצב פנים או מעצב תאורה מומחה שידאגו לעזור לכם לשמור על קו עיצובי נכון ולא לערב בין התקופות באופן שמעמיס על העין. הנה שניים מהסגנונות המובילים בתאורת רטרו :

ארט נובו – סגנון העיצוב והאומנות הזה, שהתפתח במחצית המאה ה-19 באירופה, שואל אלמנטים מעולם החי והצומח ועקרונות מהאומנות היפנית ונציגיו הבולטים בעולם האומנות היו בין היתר, הציירים הצרפתים טולוז לוטרק וקלימט. השילוב של ארט נובו בענף התאורה מגוון וכולל בין השאר מנורות מבית היוצר של טיפני בארה"ב (או בסגנון טיפני), המשתמשות בזכוכית צבעונית שההארה דרכם יוצרת אפקט רב רושם ויפייפה ובעיטורי מתכת שונים לגופי תאורה צמודי תקרה או צמודי קיר, המזכירים את תאורת הרחוב באירופה בראשית המאה שעברה.

תאורה למשרדים ועסקים בעיצובים מיוחדים

מורנו – בית היוצר לגופי תאורה וזכוכית מורנו שבאי מורנו שבאיטליה הוא שם דבר מאז שנות החמישים. מנורות מורנו או דמויות מורנו, היו פופולאריות מאוד בשנות השישים ולרוב הן מתבססות על אהיל תאורה צבעוני עשוי זכוכית או פורצלן שקוף למחצה המקנות חדרים השונים זוהר צבעוני עמום.



 

בחירת נורה

ענף התאורה המודרני מעמיד לרשותינו מספר רב של נורות בעלות איכויות שונות של הארה, עמידות ונצילות. אל נורת הליבון הותיקה ואל הפלורסנט הצטרפו בשנים האחרונות נורות חדשות ושדרוגים של הקיימות ואלה הופכים את הבחירה בנורה לצרכים שונים בבית או בעסק למבלבלת מתמיד.

 

באופן כללי, נחלקות הנורות השונות ל-3 סוגים עיקריים : נורות הלהט, נורות הפריקה ונורות הלד. לכל נורה יתרונות וחסרונות בסיסיים ולכן היא מתאימה לשימושים שונים.

 

נורות הלהט  - מקנות איכות אור מצויינת ואפקט אור חמים. החסרונות הם רבים ולכן המגמה היא לצמצם את השימוש בנורות אלה. נורת הלהט צורכת הרבה חשמל בהשוואה לנורות החדישות יותר, בעוצמה גבוהה היא מחממת מאוד ולכן לא מתאימה לחללים קטנים וסגורים כמו עלית הגג או חדר השירותים. לנורות הלהט לסוגיהן יש נטיה להשרף אחרי שימוש של כמה מאות שעות.

 

נורות הפריקה – מצטיינות בעמידות ובחסכנות שלהן על פני נורות הלהט, שמוערכת לרוב כפי חמישה ומעלה מעל אחותה הותיקה. החסרון הבולט של נורת הפלורסנט, הדומיננטית והנפוצה מבין נורות הפריקה היא אפקט ההארה הבהיר והקר שהיא מספקת שמעניק לחללים אווירה חסרת חיוניות ומלאכותית. לכן השתמשו משך כל השנים בתאורת פלורסנט לחדרים שימושיים בבית, למחסנים ובתי מלאכה – מקומות שדורשים הארה גבוהה בעלות נמוכה. בשנים האחרונות, עם התחזקותה של המגמה הירוקה במעולם המערבי, פותחה נורת הפלורסנט הקומפקטית שמצליחה להפיק אור די דומה לזה של נורת הליבון – ובחסכון משמעותי ובהדרגה משכילים יותר ויותר אנשים להחליף אותה.